Gå til indhold

Triton nyhed februar 2

Svømning
20. feb. 2024

Endnu en dansk holdkap kvalificerer sig til OL

Den danske holdkap i 4x100 meter holdmedley er nu kvalificeret til OL i Paris. Det står klart efter dagens heats og finaler til verdensmesterskaberne svømning, hvor dansk svømmesport ikke engang var i aktion. 

Som tilfældet var for en uge siden, da 4x100m fri-holdkappen kvalificerede sig til OL, skal vi igen tilbage til VM i sommer for at forstå holdkappens kvalifikation. 

Her præsterede den danske kvartet bestående af Julie Kepp Jensen, Thea Blomsterberg, Helena Rosendahl Bach og Signe Bro at svømme 4.03.33 på 4x100m holdmedley. Tiden var 14. hurtigst af alle nationer. 

Efter søndagens løb ved det igangværende verdensmesterskab i Doha står den danske holdkap noteret for den 16. hurtigste tid på 4x100 meter holdmedley fordelt over de to verdensmesterskaber. 

De nationer, som er noteret for de 16 hurtigste tider fordelt over VM i Japan og VM i Doha, tildeles en nationsplads til OL 2024.

Hvilke kvinder, der kommer til at repræsentere Danmark i holdkappen i Paris, står dog først klart efter kvalifikationsperioden, der løber til og med Danish Open den 11.-14. april.