Gå til indhold

Triton nyhed februar (1)

Svømning
12. feb. 2024

Kvindelig kvartet sikrer dansk nationsplads til OL i Paris 

Efter de indledende heats til VM i svømning er dansk holdkap sikret nationsplads til OL.

Danmarks holdkap i 4x100 meter frisvømning er klar til OL i Paris. Det står klart efter dagens indledende heats til verdensmesterskaberne i Doha, hvor Danmark ikke engang var i aktion.  

For at forstå holdkappens kvalifikation skal vi tilbage til VM i sommer.   

Her præsterede det danske hold bestående af Signe Bro, Julie Kepp Jensen, Emilie Beckmann og Helena Rosendahl Bach at svømme 3.41.21 på distancen. Tiden var 14. hurtigst af alle nationer. 

Efter dagens heats ved det igangværende verdensmesterskab i Doha, står det klart, at den danske kvartet, kommer til at blive noteret for den 14.-16. hurtigste nationstid i 4x100 meter frisvømning fordelt over de to verdensmesterskaber. 

Og netop de nationer, som er noteret for de 16 hurtigste tider fordelt over VM i Japan og VM i Doha, opnår en nationsplads til OL 2024. 

Inden dagens VM-finale i Doha er Danmark noteret for den 14. hurtigste tid. Polen og Slovenien er noteret for 15. og 16. hurtigst tid.

Uanset om det sker eller ej, ændrer det ikke på, at dansk svømmesport er kvalificeret i 4x100m frisvømning til OL, da finalens seks øvrige nationer allerede er noteret for hurtigere tider end Danmarks tid fra VM i Japan.

Hvilke svømmere, der kommer til at repræsentere Danmark i holdkappen i Paris, står først klart efter kvalifikationsperioden, der løber til og med Danish Open den 11.-14. april.