Gå til indhold

Signe Bro på det spanske landshold

Svømning
12. sep. 2022

Tritons landsholdssvømmer Signe Bro har af den canadiske landsholdstræner, som nu skal stå for det spanske landshold, fået en unik invitation og mulighed for at svømme med på holdet det næste års tid.

”Det er en once-in-a-lifetime-opportunity som jeg måtte sige ja til og prøve af. Mit mål er fortsat at kunne kvalificere mig til OL i 2024, og da jeg har brug for at kunne holde mig på toppen frem mod dette, følte jeg, at dette var den rette mulighed for mig her og nu.

Jeg er fortsat en del af det danske landshold, og med stor opbakning fra både SVØM og Triton har jeg valgt at tage af sted og teste tilbuddet af. Landstræneren er ikke hvilken som helst, men dén træner som har haft størst succes med det canadiske landshold; især på pige-siden, hvor de i holdkonkurrencen svømmede sig til guld ved OL i 2021 og hvor det land, der samlet tog flest medaljer.

Nu er jeg i gang med at installere mig i Barcelona, hvor en ny hverdag med træning og dagligdag skal op at stå. Det bliver uden tvivl en spændende tid jeg går i møde.

Jeg vil løbende berette om, hvordan det går hernede, og jeg satser meget på at kunne komme hjem og deltage i det årlige Team Ballerup arrangement til november”.

Fra Triton er der fuld opbakning til Signes satsning på det spanske landshold:

”Vi har haft en løbende dialog med Signe om hendes udviklingsplaner frem mod 2024. Det nationale træningscenter er under forandring, så tidspunktet og tilbuddet fra Barcelona til Signe kom efter vores mening på det rette tidspunkt.

Det er vigtigt for os som klub og mentor, at Signe kan udnytte de muligheder, hun får for fortsat at kunne udvikle sit potentiale til det fulde. Hun har et højt internationalt niveau, som skal udfordres. Det tror vi på, at den udfordring vil hun få med et træningsophold i udlandet”, siger klubbens Team Ballerup og Elitekommuneansvarlige, Dorthe G. Rigét.