Gå til indhold

Signe Bro kvalificerer sig til VM

Svømning
18. apr. 2023

TRITONs landsholdssvømmer Signe Bro kvalificerede sig i den forgangne weekend til VM

Det var en imponerende præstation som gjorde, at Signe kvalificerede sig i damernes 100m fri og endda med en tid som lå 0,02. under VM-kravet.

Holdet til VM Langbane er udtaget

En lang kvalifikationsperiode nåede i går sin ende – og i dag udtager SvømDanmark så de svømmere og trænere, der skal repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne på langbane i Japan til sommer.

I løbet af kvalifikationen formåede fem danskere at svømme under en eller flere VM-kravtider til EM Langbane 2022, Danish Open 2023 og/eller Malmsten Swim Open Stockholm 2023.

”Det er et konkurrencedygtigt hold, som i denne sæson og de forrige har bevist, at de har, hvad der skal til for at være med blandt verdens bedste. Hver og en har finalepotentiale, så nu gælder det – i samspil med deres daglige trænere – om at gøre arbejdet færdigt, så vi stiller til start med et hold i absolut topform. Er truppen det, har jeg store forhåbninger om, der venter danske svømmefans meget at klappe af under VM,” siger sportschef i SvømDanmak Lars Robl om udtagelsen af VM-holdet.

Danmarks hold ved VM Langbane 2023

  • Emilie Beckmann, GTI Swim/NT
  • Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub
  • Julie Kepp Jensen, A6/NTC
  • Signe Bro, Svømmeklubben Triton Ballerup
  • Thea Blomsterberg, Swim Team Odense

Kort om VM Langbane

Verdensmesterskaberne afholdes 23.-30. juli i Fukuoka, Japan. Forud for mesterskabet er der en pre-camp i den japanske by Nagano, hvor det danske OL-hold også forberedte sig forud for de olympiske lege i Tokyo i 2021.

Før VM-svømmerne når dertil, venter først Mare Nostrum-stævnerne i Canet og Barcelona, inden VM-holdet tager på en længere træningslejr i Tyrkiet fra den 19. maj til den 1. juni.