Gå til indhold

Signe Bro sender hilsen

Svømning
13. feb. 2023

Status over årets første træningsmåned

Den 9/1 fløj jeg sammen med det spanske landshold til Knoxville, USA, for at svømme et større internationalt stævne. Det brugte vi mest for at se, hvor vi var, og hvor vores fokus skulle ligge i træningen frem mod VM-kvalifikation i starten af april. Stævnet gik godt for mig, og jeg svømmede A-finaler mod nogle af verdens bedste crawl-svømmere.

Jeg læser psykologi på SDU ved siden af min svømning. Det gør jeg 100% online med rigtig meget hjælp fra både Team Danmark og SDU-elite ved SDU. Januar er ofte eksamenstid, og det var ikke anderledes for mig. Jeg skulle tage min eksamen i kognitionspsykologi samme tid, som den blev taget hjemme i Danmark og med tidsforskellen betød det, at jeg skulle op kl. 03 og til eksamen fra kl. 04-06. Det var lidt specielt, men jeg er villig til at gøre meget for at få uddannelse og svømning til at hænge sammen, og dette var nødvendigt. Efter jeg havde været til eksamen, skulle jeg svømme 50 fri.

Fra stævnet i Knoxville tog vi videre til Fort Lauderdale, hvor vi skulle på træningslejr i lidt over 2 uger. Her havde jeg fri fra undervisning, så jeg havde rig mulighed for at fokusere på træning. Det var en rigtig hård tur, hvor jeg konstant blev presset til mit yderste, men jeg kan mærke, at jeg virkeligt har fået meget ud af det, og at jeg er kommet tilbage meget stærkere.

Vi svømmetrænede 10 gange om ugen, styrketrænede 3 og lavede 1 gang yoga. Vi bruger yoga til mindfulness. Det er ikke meningen, at det skal være specielt hårdt, men det er godt at strække ud midt på ugen, og så var det rart at kunne få tankerne væk fra den enormt hårde træning. Vi fik svømmet en masser meter og en masse kvalitetstræning.

Jeg er nu tilbage igen i Barcelona og har taget hul på den sidste store træningsblok inden nedtrapning og stævner frem mod Danish Open i april.