Gå til indhold

Baneryttere udtaget til OL

CYKELSPORT
04. jul. 2024

De danske baneryttere er udtaget til OL, og holdet er bestående af en række kørere, som alle har fast træningsbase i DBC og Ballerup Super Arena.

Lykkes det holdet at komme på podiet, vil det være femte sommer-OL i træk.

Holdet består af: Amalie Dideriksen, Julie Norman Leth, Rasmus Lund, Frederik Rodenberg, Carl-Frederik Bévort, Niklas Larsen, Lasse Norman Leth og Michael Mørkøv, der kan ”lånes” fra landevejsløbet.

Baneherrerne har vundet medaljer ved hvert eneste OL siden 2008, og det er også ambitionen at vinde metal i Paris.

”Jeg håber, vi igen kan vinde medaljer. Vi følger en model i optakten, som har virket tidligere, og som vi stoler på. I forhold til fordelingen af pladserne til omnium og parløb, så venter jeg med det, til vi har haft alle på banen og fået et indtryk af, hvor skarpe de er,” siger landstræner Casper Jørgensen, der selv var med til at vinde OL-sølv i holdløbet tilbage i 2008.

Hos DIF understreger OL-chef de mission, Søren Simonsen, at banecyklingen er en idrætsgren med nogle særlige traditioner.

”Banecyklingen har i årtier været leveringsdygtig i danske medaljer ved OL. Rytterne har præsteret nogle af de største højdepunkter ved de seneste lege, og jeg håber, der kommer flere højdepunkter til ved legene i Paris. Jeg glæder mig til at følge dem i velodromen i Versailles,” siger Søren Simonsen.