Stærkt hold udtaget til VM

Det er et stærkt hold, som Dansk Svømmeunion sender af sted for at repræsentere Danmark, når det går løs ved verdensmesterskaberne i svømning i den sydkoreanske by Gwangjui perioden 21.-28. juli. Det store VM-hold består af 12 svømmere, og i år er størstedelen af svømmerne udtaget på baggrund af deres tider under de individuelle krav.

– Det er en positiv udvikling, at flere svømmere har svømmet under de individuelle kravtider, end det har været tilfældet ved forrige VM. Hvor der ved mesterskaberne i Budapest i 2017 var seks svømmere under de individuelle kravtider, er der denne gange ni svømmere under de individuelle kravtiderne, hvilket vidner om en positiv udvikling af de danske svømmeres internationale high performance-niveau, fortæller landstræner Stefan Hansen.

Landstræner i Dansk Svømmeunion Stefan Hansen har med afsæt i den sportslige strategi for VM pa? langbane 2019 udtaget et hold af konkurrencedygtige danske svømmere, som skal være med til at kæmpe om medaljer samt finalepladser både individuelt og for holdkapperne for samtidig at opnå de eftertragtede OL-kvotepladser. Foruden dette er VM også et afsæt for den målrettede forberedelse og udvikling af svømmerne frem mod OL i 2020.

På baggrund af ovenstående er følgende svømmere udtaget til VM:

Danmarks VM-hold 2019 :
Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød
Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød
Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC
Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub/NTC
Jeanette Ottesen, Farum Svømmeklub
Julie Kepp Jensen, JGI/A6
Matilde Schrøder, Berns Swim Team/NTC
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub/NTC
Pernille Blume, Holbæk Svømme Klub/NTC
Signe Bro, Triton Ballerup/NTC
Tobias B. Bjerg, AGF Svømning/NTC
Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub / NTC

Trænere ved VM 2019
Martin Tuijens, NTC
Jonas Lundström, Sigma Swim
Mads Bjørn Hansen, NTC
Marco Loughran, Farum Svømmeklub

– Ved dette års VM stiller vi med et hold, hvor der er en god blanding af både rutinerede svømmere og yngre svømmere, og jeg er sikker på, at vi hermed har mulighed for at medvirke til, at de yngre svømmere kan drage nytte af den viden og de erfaringer, som de rutinerede svømmere har med sig til VM. Det samme gør sig i øvrigt glædende i trænerteamet, lyder vurderingen fra Stefan Hansen.

Holdet vil i de kommende måneder fokusere på målrettet træning og forberedelse af VM, herunder træningslejr og en række forskellige internationale stævner i Europa.

– Jeg ser utroligt meget frem til at komme i gang med mit arbejde som en del af svømmernes forberedelse frem mod mesterskabet. Derudover glæder jeg mig til at supportere såvel svømmere som trænere sammen med de øvrige eksperter, sådan at vi i fællesskab kan udnytte vores ressourcer bedst muligt og dermed optimere vores muligheder for succes ved konkurrencerne i Gwangju, afslutter landstræneren.