Skydning

Stephanie Grundsøe udtaget til Ungdoms OL

 

Stephanie Grundsøe, Ballerup Skytteforening

Stephanie Grundsøe, Ballerup Skytteforening

Danmark tildelt kvotaplads ved ungdoms-OL

Når den olympiske ild i oktober tændes i Buenos Aires bliver det med dansk deltagelse i skydning. Danmark og Dansk Skytte Union er blevet tildelt en kvotaplads i disciplinen riffel 10 meter, damejunior.

 

Til pladsen har Dansk Skytte Union valgt at indstille Stephanie Grundsøe, og hun blev torsdag endelig godkendt hos DIF, og derfor er den 18-årige skytte klar til at repræsentere Danmark ved ungdoms-OL i Buenos Aires.

Stephanie Grundsøe bor til dagligt i Norge, hvor hun går på idrætsgymnasiet NTG Kongsvinger. Hun fik sin internationale debut tidligere på året, da hun ved EM på 10 meter i Györ sluttede som nr. otte i damejuniorklassen. I maj leverede hun så karrierens største resultat, da hun blandt et stjernebesat felt i München endte på en samlet 17. plads. ved sin første senior-World Cup.

Det var selvfølgelig også en rigtig glad Stephanie Grundsøe, der torsdag fik overrakt nyheden om sin udtagelse til ungdoms-OL:

– Jeg fik helt tårer i øjnene, for jeg blev så glad. Jeg vidste, at jeg var indstillet, og jeg håbede selvfølgelig, men det kom også lidt bag på mig, for der var rigtig mange dygtige skytter om buddet. Nu føler jeg, at alt det hårde arbejde, som jeg lægger i min skydning hver dag, virkelig giver pote, jubler Stephanie Grundsøe.

Selvom nyheden om udtagelsen lige skal bundfælde sig, så er hun begyndt at glæde sig:

– Jeg tror, det bliver kæmpe stort. Bare det at opleve atmosfæren og den energi der er ved ungdoms-OL, det bliver vildt.

Forventningerne til konkurrencen er lidt sværere at forholde sig til for den unge riffelskytte, men planen for hvordan forberedelserne skal forløbe er allerede klar:

– Det er svært at sige noget om niveauet i konkurrencen, men en finaleplads kunne være rigtig fedt, og jeg håber da, at kunne blande mig i toppen. Så nu skal jeg bruge de næste uger på en masse fysisk træning, og så venter der ellers en masse teknisk træning, når jeg er tilbage i Norge efter sommerferien, fortæller Stephanie Grundsøe.

– Stephanie er et stort talent i verdensklasse, og der venter hende en spændende fremtid i skydesporten internationalt.

Denne succes er klart skabt med den store støtte fra Team Ballerup, Ballerup Kommune, Talentcenter Øst og Ballerup Skytteforenings store satsning.

Tak for støtten til Stephanie Grundsøe, dette er kun begyndelsen på noget meget stort!

/Jens Møllenberg, sportschef
Talentcenter Øst