Signe Bro – tider under VM-krav

Landsholdssvømmerne satte et flot punktum for forårets Euro Tour ved Edinburgh International Swim Meet i weekenden med en række stærke præstationer.

Der blev sat både personlige rekorder og en række tider under VM kravtiderne ved weekendens stævne i Edinburgh, hvor de danske landsholdssvømmere leverede en række flotte præstationer præget af gode muligheder for fremtidig udvikling. Således blev der sat et flot punktum for forårets Euro Tour, der har taget svømmerne til både Barcelona, Antwerpen og sidst Edinburgh.

– Den gruppe af landsholdssvømmere som har været af sted på Euro Tour har ikke kun leveret nogle perspektivrige og gode præstationer forud for den videre proces frem mod Danish Open, de har også gjort sig en række vigtige erfaringer i forhold til teknik og taktik. På baggrund af indsatsen ved Edinburgh International Swim Meet er det tydeligt at se, at svømmerne er det helt rigtige sted i forhold til, hvor vi er på sæsonen, og de kommer derfor herfra med et solidt afsæt, vurderer sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach. 

Gode takter hele weekenden

De danske svømmere trådte allerede karakter fredag, hvor Victoria Bierre svømmede en flot finale i 100m ryg i tiden 1.02.70, som var lige omkring personlig rekord. Også på de særlige 50m udskilningsløb leverede de danske landsholdssvømmere flotte præstationer, hvor det fredag var 50m fri, der var på programmet. Her endte Julie Kepp Jensen med tiden 0.25.21, Signe Bro med tiden 0.25.61 og Emily Gantriis med tiden 0.25.72 i den samlede top-5, hvor alle tider lå meget nær deres personligt bedste. Fredagens sidste finalesvømmere blev Matilde Schrøder og Josefine B. Pedersen på 100m bryst, og her svømmede de begge lige op til personlig rekord med tiderne 1.10.07 og 1.10.66.

Også ved lørdagens afsnit viste landsholdssvømmerne styrke, hvor blandt andre Signe Bro svømmede en 200m fri i tiden 1.58.64, hvilket både var en ny personlig rekord og en tid hurtigere end VM-kravet. Samme bedrift udførte Julie Kepp Jensen, da hun svømmere hurtigere end VM-kravtiden på 50m ryg med tiden 0.28.17. Tobias B. Bjerg var i finalen på 100m bryst, og her leverede han en flot, teknisk præstation i en tid på 1.01.42. Det samme gjorde Emilie Beckmann på sin 100m fly, hvor hun svømmede i mål i tiden 0.59.84.

På stævnets sidste dag var de danske landsholdssvømmere også med helt i front og leverede endnu en gang en række gode præstationer i finalerne. Her kan igen nævnes de særlige 50m udskilningsløb, hvor Emilie Beckmann svømmede en flot 50m fly med tiden 0.26.40 og Tobias B. Bjerg en 50m bryst i tiden 0.28.07, hvilket sikrede dem begge en placering i den samlede top-5. Dernæst var det Victoria Bierre tur til at komme i vandet, og her leverede hun med tiden 2.17.22 en flot præstation på 200m ryg. Afslutningsvis svømmede både Signe Bro, Julie Kepp Jensen og Emily Gantriis 100m fri finale. Signe Bro leverede med tiden 0.54.01 endnu en gang en tid hurtigere end VM-kravet, mens Julie Kepp Jensen og Emily Gantriis svømmede sig i mål i henholdsvis 0.55.40 og 0.55.97.

Sign Bro leverede i weekenden tider under VM-kravet på 100m fri og 200m fri. Foto: Patrick Kraemer. 

– Jeg synes, vi har haft et rigtig godt stævne, hvor alle svømmerne har leveret det, som vi kunne forvente. Vi har haft mange svømmere med i finalen, vi har fået en del tider meget tæt på personlige rekorder og nogle enkelte personlige rekorder, så jeg er meget tilfreds, lyder konklusionen fra sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.