Signe Bro med på Euro Tour

Signe Bro deltager i Euro Touren ved Swim Meet i Edinburg

Som afslutning på træningslejren i Sydafrika deltager Signe Bro sammen med resten af landsholdets på den del af Euro Touren, der stopper i Edinburg, Skotland.

– Idéen bag Euro Tour-konceptet er først og fremmest at sætte fokus på tekniske og taktiske elementer af svømningen i et internationalt perspektiv. Med international stævnedeltagelse i kombination med de tekniske analyser på højeste niveau, får svømmerne og trænerne syretestet, hvor de står, inden de sidste ugers intensive forberedelser frem mod Danish Open i april indledes. De resultater og erfaringer, som Euro Tour giver, forventes derved at kunne fintune og optimere forberedelserne frem mod Danish Open, forklarer sportschef Lars Green Bach.         

De seneste fire sæsoner har konceptet med Euro Tour været anvendt som forberedelse til Danish Open for landsholdssvømmerne. Denne vekslen mellem konkurrence, træning, konkurrence er nemlig en god måde for både svømmere og træner at arbejde med finjusteringer under træningsperioden samt teste færdigheder og teknik ved konkurrencerne. Og ser man nærmere på de konkurrenter, som de danske svømmere skal møde ved stævnerne i Barcelona og Edinburgh, så er der masser af udfordringer og erfaringer at gøre sig.   

– Jeg forventer nogle interessante, lærerige og intensive dage for os alle. Svømmerne kommer i rigtig god fysisk form og er sportsligt godt klædt på til opgaverne fra de træningslejre, som de har været på i februar måned med deres træningsmiljøer. Konkurrencemæssigt ved vi, at der er en sammenhæng mellem de resultater (tider) der svømmes på sæsonen, og de resultater der præsteres, når det virkelig gælder. Tommelfingerreglen er, at tiderne skal være indenfor tre procent af den tid, som svømmerne har som mål og stræber efter at opnå. Så det er også det, jeg har af forventninger til svømmernes sportslige resultater, konkludere sportschef Lars Green Bach.          

Årets Euro Tour varer fra den 8.-18. marts. Første stop på turen er Barcelona, hvor de første 5 landssvømmerne opholder sig fra den 8. til den 11. marts. Herefter er de på teknisk træningslejr i Antwerpen fra den 11. til den 14. marts, inden resten af landsholdet slutter sig til i Edinbrug, hvor alle svømmerne opholder sig fra den 14. til den 18. marts.