Svømning

Signe Bro 8. bedste på Verdensranglisten

Godt et år til OL har Signe Bro bevist, at hun ligger blandt verdenseliten

Landsholdssvømmeren fra Triton og den Team Ballerup-støttede Signe Bro ligger som nr. 8 på Verdensranglisten i 100m fri for damer – en præstation som på mange måder har defineret Signes lange rejse frem mod OL.

Ved VM på Kortbane i 2019 var Signe som de øvrige landsholdssvømmere mærket af den megen negative medieomtale, der var omkring Dansk Svømmeunion og elitesvømmingen i løbet af foråret. Det blev på den baggrund ikke et imponerende VM for hverken Signe eller resten af  landsholdet, og motivationen var til at føle på. Men Signe er en fighter og valgte at arbejde med det mentale fremfor blot at give op.

Under hele nedlukningen her i foråret har Signe fortsat det mentale arbejde ved siden af træningen i og udenfor bassinet. Hun har fået et godt samarbejde op at køre med assisterende landholdstræner på NTC, Jon Lang, og hun er kommet ind i en ny træningsgruppe.

Og det har alt sammen givet pote. Signe er kommet stærkt ud af nedturen fra VM og har bevist, at hun er blandt verdenseliten og en værdig OL-kandidat. Hele tre gange er hun uofficielt svømmet under OL-kravet på 100m fri for damer. Noget som har givet genlyd og respekt i svømme-danmark.

Det skal blive spændende at følge Signe på den sidste del af hendes rejse frem mod OL i 2021.