Svømning

Rejsebrev fra Signe Bro

TRITONs landsholdssvømmer Signe Bro på højde-træningslejr i USA – sender her en lille hilsen

“Jeg er på højdetræningslejr med landsholdet og udviklingslandsholdet i Flagstaff, USA. Vi har nu været her i en uge, og vi har stadig 2 uger tilbage, så det er altså en lang tur.

Flagstaff er en by i delstaten Arizona, som ligger i 2.100m højde. Når man træner i højden, reagerer kroppen lidt anderledes, end hvis man træner ved hav-niveau. Man bliver hurtigere forpustet og ens puls vil i starten være lidt højere, end den er hjemme i Danmark. Det er fordi luften er tyndere, og derfor tvinger det kroppen til at danne flere røde blodlegemer. Det lyder jo alt sammen meget fint, men i praksis kan jeg sige, at min krop bare er lidt mere træt, og jeg oftere har brug for dybe indåndinger. Her efter en uge har min krop vænnet sig til den tynde ilt, og derfor mærker jeg det ikke så meget mere.

Vi bor lige op af Northern Arizona University og svømmehallen ligger på campus, og det er også der vi spiser. Maden på campus varierer lidt, men de fleste af os spiser mange wraps med forskelligt fyld. Der er selvfølgelig alverdens pizza, burger og pomfritter, men sådan er det jo altid, når man er i USA.

Træningen går godt, og det er fedt at være afsted med et stort hold. Det betyder, at vi svømmer nogle andre programmer end normalt, og vi kan race mod nogle af vores konkurrenter. Det giver plads til en del battles til træning.

På værelset ser vi meget vinter OL. Det er ikke noget, jeg har set meget af før, men det er altid spændende at følge med i sportsgrene, hvor det er de bedste i verden, som konkurrerer. I går var ’’Super Bowl Sunday’’, så der blev også set amerikansk fodbold.”