Svømning

Rejsebrev fra Signe Bro

Rejsebrev fra TRITONs landsholdssvømmer Signe Bro

Siden den 10. oktober har jeg befundet mig i Budapest, Ungarn, hvor jeg deltager i en international turnering kaldet ’’International Swimming League’’.

Man skulle tro, at det kan være svært at afholde en stor international turnering i disse tider, og det er det sådan set også, men der er blevet oprettet en ’’boble’’ hvor alle svømmerne opholder sig sikkert og med god afstand.

Vi bliver coronatestet hver femte dag – i næsen, hvilket resulterer i en konstant forkølelse, vi bærer mundbind alle andre steder end hotelværelset (også svømmehallen), og så må vi kun opholde os udenfor i 90 min om dagen. Vi er i ’’karantæne’’ på øen Margit-sziget, som ligger i Donau floden, og som deler Budapest i to. Det er altså også kun på øen vi må opholde os i de 90 min, og vi må under ingen omstændigheder forlade øen. Udover det bruger vi ellers det meste af dagen i svømmehallen eller på hotelværelserne, så denne tur minder mest af alt om en blanding af en træningslejr og svømmestævne.

Ord kan ikke beskrive, hvor dejligt det er at svømme stævner igen og svømme mod mine internationale konkurrenter. Det har været en lang sommer med mange aflysninger, men endeligt sker der lidt igen, og det holder os alle oppe.

Det er dejligt at være tilbage i stævnedragten, at mærke nerverne og at have det sjovt til stævnerne. Det er følelser, som jeg ikke har haft siden marts måned, hvor vi stod bare 2 uger inden OL kvalifikation. Men en ny sæson er startet, og jeg kæmper stadig for min største drøm.

ISL, som denne turnering bliver kaldt, er et forsøg på at gøre svømmesporten mere kommerciel og mere publikumsvenligt. Hele stævnet kører i et hurtigt tempo og der er masser lys og god musik – en sand svømmefest.

Jeg er rigtig glad for at være med igen i år, og jeg er meget taknemmelig for mit hold, og alt det hårde arbejde som ligger bag dette set up. Jeg hygger mig, og har det sjovt, og dertil får jeg også en masse god træning og mulighed for at svømme stævner – det er alt hvad jeg kunne ønske mig.