Rejsebrev 2 fra Signe Bro

I skrivende stud sidder jeg i flyet på vej hjem til Danmark efter 17 gode dage i Japan.
Hvis du ikke allerede har set mit første rejsebrev, kan du her læse om, hvad jeg sammen med landsholdet lavede det første stykke tid.

Vi ankom til vores værtsby Nagano som er et par timer udenfor Tokyo. Nagano holdte Vinter-OL i 1998, hvor de danske curlingdamer vandt sølv. Derefter har byen haft et specielt forhold til Danmark.

Nagano var derfor meget begejstret, da de hørte, at det danske svømmelandsholds har valgt dem som vores værtsby. Her fik vi en meget varm velkomst, hvor hele hotellets personale stod i receptionen med Dannebro-flag og vinkede – det fik et smil frem på alle svømmernes læber trods den lange rejsedag.

Morgenen efter skulle vi have vores første træning i poolen. Træningspoolen var et ishockey stadion under OL, men er blevet lavet om til en stor svømmehal med springbassin, 50m pool, 25m pool og gode styrketræningsfaciliteter.

En af dagene under opholdet skulle vi besøge en lokal skole. De var meget glade for at se os, og de havde haft om Danmark i undervisningen. Vi blev budt velkommen af alle eleverne i deres gymnastiksal, hvor de havde forberedt et show som blandt andet bestod af sang, lokal dans og forskellige lege, de bruger i undervisningen. Senere samme dag var vi til middag med borg­mesteren og forskellige mennesker fra den lokale svømmeunion. Her fik vi smagt en masse lokale delikatesser og selvfølgelig sushi.

Det har alt i alt været en rigtig spændende tur med en masse hård træning og spændende kulturelle oplevelser.

Jeg er taknemmelig over, jeg fik muligheden for at opleve det, og dermed også muligheden for at møde en anden kultur.