Svømning

Rejsebrev 2 fra Signe Bro

Her kommer en lille hilsen fra Sydafrika, hvor TRITONs landsholdssvømmer Signe Bro fortsat er på træningslejr med det nationale træningscenter

“I weekenden var vi ude og ro kajak langs kysten mod et sted som hedder ’’Boulders Beach’’, hvor der er vilde pingviner, men også sæler hører til her.
Vi roede i alt ca. 6 km langs kysten – det var en rigtig god tur med en masse smuk natur og sjove stunder med holder.

Det har været rigtig varmt de seneste par dage, så vi holder os mest indenfor, når vi ikke træner. Vores træningstider er fra kl 9-11 og kl 17-19, så vi får en masse sol, mens vi er i vandet.
Træningen går fortsat rigtig godt – vi svømmer meget hårdt og intensivt, så vi er alle godt trætte.

Vi svømmer meget af det, som vi kalder ’’bedste snit’’. Altså hvor man svømmer så hurtigt som muligt over den distance, man har fået, men man skal kunne holde kvaliteten høj hele tiden. Derudover svømmer vi også en del laktat produktion, hvor det bare handler om at svømme så hurtigt som muligt og dermed få et højt laktat niveau – altså meget mælkesyrer. I forbindelse med laktat produktion følger laktat tolerance oftest. Her har man startet ud med at svømme noget max, og derefter skal man svømme videre så hurtigt som muligt, men hvor man så har meget laktat, og dermed bliver man rigtig træt.

Det var bare for at give jer et lille indblik i, hvordan vi træner i den nuværende træningsperiode.
Som I nok kan regne ud, har man ikke megen energi til overs efter sådanne træninger, så vi sover også middagslure (eller jeg gør), og spiser en hel masse mad, så vi hele tiden har energi nok.

Alt i alt er det bare super fedt at være på træningslejr, og så er det bare et plus, at solen skinner hele tiden”.