NTC træningslejr i Sydafrika

Svømmerne på det Nationale Træningscenter er i øjeblikket på træningslejr i Sydafrika, hvor den står på masser af træning, men også på en lille overraskelse fra trænerne.

Det er tre intensive træningsuger i Sydafrika, som 14 svømmere fra det Nationale Træningscenter (NTC) i øjeblikket er i gang med forud for den kommende langbanesæson. Det er dog ikke kun træning morgen, middag og aften, der er på programmet i løbet af de tre uger, træningslejren varer. NTC-trænerne Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen havde nemlig også planlagt en overraskelse.

– Vi overraskede svømmerne med et stævne, fordi det også er vigtigt, at svømmerne får træning i at kunne konkurrere. At være konkurrenceparat handler i høj grad om at være i stand til og kunne tage højde for uforudsete samt udfordrende omstændigheder. Jeg ville med overraskelsesstævnet gerne se, hvordan svømmerne ville reagere og handle på sådanne omstændigheder, foruden at hjælpe dem med at bringe disse læringer med sig videre, fortæller cheftræner Martin Truijens.

Stævnet foregik over to dage med indledende heats i den varme aftenstund fredag den 23. februar og finaler lørdag den 24. februar om morgenen. Det var en helt bevidst, at stævneprogrammet havde denne opdeling, eftersom afsnittene kom til at afspejle de forhold, som venter svømmerne ved OL i Tokyo i 2020.

– Det var et vigtigt ekstra element i konkurrencen at forsøge at skabe tilsvarende tidsforhold, som svømmerne kommer til at konkurrere under ved OL i Tokyo. Jeg er heller ikke i tvivl om, at svømmerne med denne overraskelse har lært, hvad det vil sige at forberede sig og være fleksible, forklarer Martin Truijens.

Generelt klarede svømmerne sig flot ved stævnet i Sydafrika. En stor del af dem, som eksempelvis Mathias Rysgaard på 100m fri, Signe Bro på 50m fri, Amalie Mikkelsen på 100m fly og Tobias Bjerg på 50m bryst, lå meget tæt på deres personlige rekorder, mens Andreas Kaas Elmgreen svømmede under sin personlige rekord på 100m fri.

– Helt generelt gør alle svømmerne et rigtig godt stykke arbejde i forhold til de mange udfordringer, de møder undervejs på træningslejren, hvilket deres tider ved stævnet er et bevis på. De var klar og håndterede den uforudsete situation rigtig godt, og det er en værdifuld lektion at tage med sig videre, lyder vurderingen fra cheftræner Martin Truijens.