Svømning

Nedtælling til EM på Kortbane

23 danske landsholdsvømmere repræsenterer Danmark ved EM Kortbane, som svømmes den 4. til den 8. december i Glasgow

Mens julehyggen så småt sænker sig over de danske hjem, venter der de danske landsholdssvømmere fem mesterskabsdage i Glasgow, når det 23 mand store hold skal konkurrere mod den europæiske elite fra onsdag den 4. december til og med søndag den 8. december.

EM Kortbane bliver afholdt i Glasgow – nærmere bestemt Tollcross International Swimming Centre – som er en svømmearena, hvis startskamler og klorvand er kendt af flere af de danske svømmere. Tilbage i sommeren 2018 dannede arenaen også rammerne om EM på langbane. Den gang blev det til 18 danske semifinalepladser og 10 finalepladser, hvilket resulterede i fire medaljer – tre af sølv og en enkelt af bronze. Derudover formåede svømmerne at præstere fire danske rekorder samt en dansk juniorrekord.

Under det netop afviklede DM viste flere af de udtagne EM-svømmere flotte takter, hvilket har givet landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen, tro på, at svømmerne er klar og topmotiverede for at komme i gang og slutte kortbanesæsonen af med manér:

“Jeg glæder mig meget til EM i Glasgow. Vi har et ungt og stærkt hold til start samt nogle markante profiler, som helt sikkert vil blande sig i kampen om medaljer. Jeg håber og tror ligeledes, at flere af de yngre svømmere er klar til at løfte deres niveau. Vi har gode forudsætninger for at levere toppræstationer samt god underholdning til dem, som følger de danske svømmere, når de skal i aktion”, siger landstræner Stefan Hansen.

Det danske EM-hold består af 23 svømmere, som kommer fra ikke mindre end 11 forskellige danske træningsmiljøer. Ifølge sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, repræsenterer antallet på fornem vis den dybde og bredde, som dansk svømmesport i øjeblikket oplever.

Over de seneste fire år har dansk svømning øget antallet af svømmere i top-300 på FINAs verdensrangliste på langbane med næsten 60 procent, og det ser jeg som et udtryk for, at vi i dag har flere træningsmiljøer, som bidrager til vores internationale resultatpotentiale. EM i Glasgow bliver et interessant mesterskab, hvor jeg glæder mig til at se de udtagne svømmere udfolde deres øjeblikkelige potentiale mod den europæiske elite”, fortæller Lars Green Bach og uddyber om det deltagende trænerteam, som skal understøtte landstrænerens arbejde:

“Jeg glæder mig samtidig over, at vi atter kan stille med et velkvalificeret trænerteam, der både rummer et højt uddannelsesniveau, international erfaring og lysten til at lære endnu mere om international high performance. Og ikke mindst et team med et solidt rodfæste i danske træningsmiljøer. Det bidrager alt sammen til den fortsatte udvikling af dansk svømmesport”.