Nedtælling til Danish Open

Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format

Når Danish Open 2019 fløjtes i gang om præcis to måneder, så er det begyndelsen på et stævne med en helt ny struktur. I år udvides stævnet nemlig fra fire til fem dage, sådan at DM-junior kan afholdes samtidig med Danish Open i Bellahøj Svømmestadion. Den nye struktur er indført på baggrund af dialog mellem Trænernetværket og Dansk Svømmeunion, som har vurderet, at især DM-junior havde behov for et nyt set-up.

– Jeg ser frem til årets udgave af Danish Open, fordi vi med det nye set-up får samlet landets allerbedste junior- og seniorsvømmere på samme tid i Bellahøj Svømmestadion til et mesterskabsstævne med et internationalt konkurrenceaspekt. Det skaber ikke bare en særlig stemning i hallen, det får også samtlige svømmere til at yde en ekstra indsat for at opnå den bedste individuelle præstation, forklarer sportschef Lars Green Bach.     

Foruden sammenlægningen af de to stævner er der også indført en helt ny ærespris, som deltagerne ved Danish Open har mulighed for at vinde. Med prisen sættes der fokus på dagens bedste præstation samlet set, hvilket betyder, at der på hver af de fem stævnedage uddeles en pokal til den herre og den dame, som har opnået den højest FINA-pointscore.

– Vi har indført den her ærespris for at skabe ekstra fokus omkring de bedste præstationer, som også rækker ud over den individuelle placering i et enkelt løb og det at kvalificere sig til for eksempel et internationalt mesterskab. Med den nye ærespris har vi forsøgt at skabe et tiltag, der belønner dagens bedste indsats samlet set, siger sportschef Lars Green Bach. 

Kvalifikationer til internationale mesterskaber

Årets Danish Open og DM-junior indledes fredag morgen den 5. april og afrundes med finaleafsnittet tirsdag aften den. 9 april. Foruden at finde dagens bedste præstation bliver det, ligesom de foregående år, samtidig interessant at følge, hvem der kvalificerer sig til sommerens internationale mesterskaber. For de danske svømmere drejer det sig blandt andet om VM langbane i Gwangju i Korea samt VM-junior langbane i Budapesti Ungarn.

– Danish Open er et mesterskab, hvor langt de fleste svømmere har noget på spil. Det er vores årlige kvalifikationsstævne, og det vil sige, at mange svømmere først og fremmest kæmper om pladserne ved sommerens internationale mesterskaber. Dernæst er det også et stævne, hvor svømmerne har mulighed for at kvalificere sig til landsholdet. Danish Open bruges desuden af mange klubber som et internt set-up, hvor deres svømmere har mulighed for at kvalificere sig til forskellige klubaktiviteter. Og sidst men ikke mindst bliver stævnet i år yderligere interessant på grund af kampen om de individuelle podieplaceringer for juniorsvømmerne. Så der er meget at svømme for i løbet af de fem dage, som Danish Open varer, vurderer sportschef Lars Green Bach.

Internationale mesterskaber at kvalificere sig til:

EM-junior langbane, 3.-7. juli 2019 i Kazan, Rusland

Sommer Universiade, 3.-14. juli 2019 i Napoli, Italien. 

NM-junior langbane, 13.-14. juli 2019 i Vejle, Danmark

European Youth Olympic Festival (EYOF), 20.-28. juli 2019 i Baku, Aserbajdsjan

VM langbane, 21.-28. juli 2019 i Gwangju, Korea

VM-junior langbane, 20.-25. august 2019 i Budapest, Ungarn.